Izbeljivanje zuba – pitanja i odgovori

Pitanje: Zašto dolazi do prebojenosti zuba?

Odgovor: Svako od nas ima jedinstvenu boju zuba koja je uslovljena genetskim faktorima, štetnim navikama kao što je konzumiranje gaziranih i obojenih pića, pušenje, a ne treba zaboraviti ni životnu dob zato što su zubi vitalni organi, te oni stare zajedno sa nama. Čak iako se hranimo zdravo, postoji mogućnost da naši zubi promene boju kada jedemo veće količine voća poput nara, ribizli i kupina. I pored toga što što su poznati po svom bogatom sastavu i izraženom prisustvu antioksidanasa, ako želimo blistav osmeh, treba da budemo umereni sa njihovim unosom.

Pitanje: Koje mere treba preduzeti da sačuvamo zdrav i lep osmeh?

Odgovor: Polazišna tačka svakako je oralna higijena koja obuhvata redovno pranje zuba, uklanjanje mekih naslaga, održavanje desni zdravim uz pomoć konca i interdentalnih četkica, skidanje kamenca i ispiranje usne duplje rastvorima za negu zuba i gingive.

Pitanje: Kada preporučujete izbeljivanje zuba?

Odgovor: Tek kada su prethodno navedeni uslovi ispunjeni, a tiču se opšteg oralnog zdravlja, možemo razgovarati o izbeljivanju zuba. Radi se o segmentu estetske stomatologije koja je danas prilično popularna s obzirom na to da su beli zubi pre svega odraz brige o sebi i svom izgledu, ali i utisku koji ostavljamo na druge ljude. Savršen osmeh pruža nam samopouzdanje i pomaže u ostvarivanju ličnih i društvenih odnosa. Zato je on pitanje potrebe i kulture pojedinca. Ukoliko postoji diskoloracija zuba izazvana različitim činiocima, izbeljivanje je odličan način za dostizanje prirodne beline koja se uz pravilnu higijenu možete održavati u dužem vremenskom periodu.

Pitanje: Koji metod izbeljivanja zuba se pokazao kao najefikasniji u praksi?

Odgovor: Lasersko izbeljivanje zuba za sada nema adekvatnu alternativu i zato se prednost upravo daje ovom pristupu jer je potpuno bezbedan, siguran i kontrolisan sa dugoročnim rezultatima. Prilikom primene laserske tehnologije, koristi se specijalni gel na bazi hidrogen peroksida čiji molekuli dolaze do gleđi i dentina gde se razdvajaju na vodu i kiseonik. Ono što je interesantno jeste činjenica da voda u gelu apsorbuje lasersku energiju i na taj način ga aktivira ne dovodeći laserski snop u direktan kontakt sa zubnim tkivom čime se ubrzava proces izbeljivanja. Dodatni benefit kojim se lasersko izbeljivanje zuba u našoj ordinaciji izdvaja u odnosu na druge metode jeste odsustvo neprijatne osetljivosti na slatko i hladno, tako da ne čudi što se pacijenti najčešće odlučuju za ovu proceduru. Ako se u obzir uzme vreme koje treba da izdvoje za dolazak kod stomatologa i efekte koje očekuju, jedna seansa u trajanju od sat vremena za 6 nijansi svetlije zube čija se postojanost može održavati i nekoliko godina, ne predstavlja obavezu, već pravo zadovoljstvo.

Pitanje: Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Odgovor: Kako nas na društvenim mrežama svakodnevno upoznaju sa različitim metodama izbeljivanja zuba u salonima od strane nestručnog kadra po pristupačnim cenama, važno je da ovakvim reklamama pristupimo kritički i svoje zdravlje i lepotu prepustimo isključivo doktorima, a intervencije izvodimo u ordinacijama koje koriste klinički ispitane preparate i vrhunsku tehnologiju. Zdravlje je na prvom mestu, a estetika je fenomen o kome se može dugo diskutovati, te je zato zbog niže cene usluga ne možemo opravdati ako štetno utiče na zdravlje.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi