Lepota je u svestranosti

Foto: Dejan Milićević

Slavica Tripunović, poznatija kao Miss Dajana, svojevremeno je ponela laskavu titulu najlepše devojke u Jugoslaviji 1991. godine.  Ipak, njena pobeda nije ostala  u senci nemilih dešavanja, pa je u tom presudnom trenutku imala veliku podršku medija. Danas se u njima pojavljuje sa merom koja joj odgovara i ne eksponira se u javnosti bez posebnog povoda. Može se pohvaliti  uspešnom muzičkom karijerom koja traje skoro dve decenije, a u međuvremenu kao hrabra preduzetnica bavi se različitim privatnim poslovima od kojih joj je uzgajanje ruža najomiljeniji. Poput Malog princa koji se brinuo o svojoj ruži, tako i Dajana pažljivo neguje svoje raskošno  cveće. Ako se na momenat prisetimo Egziperijevog junaka i njegove odanosti prema cvetu, to je ništa drugo nego slika jedne ruže koja zrači u njemu kao plamen sveća. A samo jedan dašak vetra ga može ugasiti.

Upravo od priče o ružama započeli smo intervju o lepoti, nezi i važnosti činjenice da se samo srcem dobro vidi i da je suština očima nevidljiva. Zato je lepota u svestranosti i neprestanom učenju, kako ističe naša sagovornica. Svakako da je pojavnost bitna, posebno za nekoga ko se pojavljuje u medijima, ali to nije sve. Kao sastavni deo zvaničnih priprema za učešće na Svetskom takmičenju za mis u Atlanti, podrazumevale su se i obuke za scenski nastup, bonton i protokol u različitim priikama.

Koliko vremena izdvajate za svoju negu i šta ona podrazumeva?

Moja koža je jako osetljiva, baš kao i ruža. (smeh) Pošto imam suvu kožu, vrlo rano sam se posvetila intenzivnoj nezi kako bih je zaštitila od negativnih faktora. Od svoje petnaeste godine koristim blage kreme bez konzervanasa i alkohola, a lagani piling izvodim jednom nedeljno u kućnim uslovima. Na taj način uklonim odumrli sloj ćelija sa površine kože i moje lice istog trenutka dobije sjaj.

Kako izgleda jedan Vaš dan?

Volim da ustanem rano i svoj dan započnem opuštajućom šetnjom u prirodi. To mi pruža energiju za sve ono što sledi – planiranje svih aktivnosti kao što su briga o sinu, nabavka hrane, kuvanje, poslovne obaveze, ali i večernji izlazak sa prijateljima. Radoholik sam i prezirem inertnost. Upravo zbog toga što sam neprestano u pokretu, nemam problema sa viškom kilograma, iako već izvesno vreme ne vežbam. Praktikovala sam intenzivno vežbanje pod određenim kontrakcijama mišića i taj vid aktivnosti mi je zaista prijao.

Na koji način se hranite i koje jelo Vam je omiljeno?

Hranim se zdravo i obožavam kuvana jela bez previše mesa. Važno mi je da unesem dovoljno voća, povrća, ali i vode koja je veoma bitna za izgled kože. Kuvanje mi predstavlja pravo uživanje i njemu se posvećujem u potpunosti jer su mi  pored zdravlja važni  estetika, dekoracija i kolorit. Kineska i japanska kuhinja su posebno egzotične. Trudim se da izbegavam slatkiše, ali ako ponekad sebi i dopustim „slatki greh“, to bude u granicama umerenosti. Sa godinama sam naučila da je balans upravo u umerenosti, a ne u strogom odricanju.

Kako očuvati prirodnu lepotu u periodu kada smo previše aktivni, zauzeti i ne preostaje nam vreme da se posvetimo samo sebi?

Od tate sam nasledila sklonost ka zapisivanju obaveza i sve što zavedem u svoju beležnicu, trudim se da obavim odgovorno i savesno. Kao preduzetnica vodila sam tim sopstvenim primerom i smatram da samo na taj način možemo postići uspeh – tako što uvek krećemo od sebe. Sve se može postići uz adekvatnu organizaciju, pravovremeno planiranje, određivanje prioriteta i dobru volju. Umeti sa ljudima je od izuzetne važnosti. Posebno kada niste uslovljeni i vezani kompromisima, nego ste potpuno slobodni da svoje odnose kreirate kako bi u njima svi bili zadovoljni. Uvek sam otvorena za inovacije i konstruktivne predloge, naročito u društvu mladih i vedrih ljudi koji čine da ovaj svet bude lepše i bolje mesto za svakog od nas. Takođe, preciznost je nešto što je važno kada realizujemo svoje ideje u budućnosti, a meni je ona pomogla da odnesem pobede u streljaštvu koji mi je dugo bilo hobi. Neohodno je samopoštavanje, od njega sve polazi. Recite sebi baš kao i ruža Malog princa – ja nisam trava, već ruža. Moram da istrpim dve, tri gusenice, ako hoću da upoznam leptire. Izgleda da su tako lepi…

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi