Miki Panjković – Ekspert u ostvarivanju želja

Za sebe kaže da je postigao sve što je ikada želeo, a da mu najveću satisfakciju pružaju zadovoljni klijenti koji, poklonivši svoje poverenje ovom magu za transformaciju, zajedno sa njim kreiraju lepšu verziju sebe osnažujući samopouzdanje.

Koliko je teško na današnjem tržištu očuvati kredibilitet, zašto je ulaganje u sopstveno obrazovanje najpametnija investicija i zbog čega je od posebnog značaja pratiti unutrašnji glas, a ne sredine i društva kojima pripadamo, razgovarali smo sa Mikijem Panjkovićem, virtuozom koji magičnim makazama kroji lepotu po meri njenog vlasnika.

U prijatnoj atmosferi svog salona na prestižnoj beogradskoj adresi u Njegoševoj 43, pokazao nam je kako gostoprimstvo, toplina, neposrednost i prijateljski pristup oblikuju lik i delo neprikosnovenog stručnjaka za velike promene.

Kada ste još kao dečak, loptu zamenili makazama, a sportski teren frizerskim salonom, naišli ste na neodobravanje od strane svoje porodice u kojoj ste vaspitavani na tradicionalan način. Kako ste uspeli da se izborite sa predrasudama?

Oduvek sam osećao neodoljivu potrebu da uposlim svoje ruke koje nikad ne miruju. Međutim, kada porodici saopštite da će vaše sredstvo za rad biti makaze, a ne olovka i papir što se očekuje od jednog budućeg pravnika, onda ne čudi što je prvobitna reakcija mojih najbližih bila negativna. Kako je bio vrhunski poznavalac ljudske psihologije, moj deka, vojni general u penziji, poklonio mi je prvi alat i ostavio upečatljiv trag u mom sećanju na početke bavljenja ovim poslom. Znao je da su inspiracija, mašta, kreativni izraz i nadasve sloboda, moje ultimativne životne vrednosti, a doslednost, volja, vera i upornost moji glavni pokretači. Verovao je da će veseli dečak, koji je i danas u meni, biti srećniji u frizerskom salonu, nego u advokatskoj kancelariji. To i jeste najvažnije , zar ne?

Rođeni ste na Vidovdan. Pored toga što tada proslavljate rođendan, ovaj praznik za vas ima još jedno važno značenje. Koje?

U srpskom narodnom verovanju, smatra se da ovaj praznik ljudima “otvara oči”. Kažu da ono što bi tada čovek video, to bi i ostvario. Tako sam ja davne 1985. godine, baš na Vidovdan, doneo odluku da u potrazi za najnovijim dostignućima u oblasti nadogradnje kose i vlasuljarskih metoda, otputujem u London i otpočnem novu životnu i poslovnu etapu. U Engleskoj, Americi, Španiji, Francuskoj i Italiji, osim što sam usavršavao tehnike nadogradnje kose, toniranja i oblikovanja frizure, pohađao sam obuke koje se odnose na SELF – marketing, efikasnu komunikaciju i govor tela. Sa tim saznanjima, sve je dobilo nov miris, boju i energiju. Čitanje znakova neverbalne komunikacije, aktivno slušanje sagovornika i usaglašenost sa klijentom na svim nivoima, omogućili su mi da proširim vidike, ojačam fleksibilnost sa jedne, i omekšam svoju mapu doživljaja sveta, sa druge strane. Na taj način uspeo sam da uravnotežim identitet poslovnog čoveka, mentora, edukatora, medijskog stručnjaka, autora i voditelja.

Kada požele promenu, žene neretko polaze od frizure. Već dugi niz godina u prilici smo da pratimo Vaš serijal “Pre i posle” u kome prikazujete neverovatne kreacije i zadovoljstvo učesnica kojima vraćate osmeh. Kako Vam polazi za rukom da ostanete ekspert u ostvarivanju želja?

Radeći sa ženama shvatio sam da je njima potrebna nežnost, toplina i podrška. One su krhka bića kojima je potrebna zaštita i bez obzira na emancipaciju koja je donela uniformisanost, ozbiljnost i poslovnost, žene žude za razumevanjem, poštovanjem i poznavanjem njihove suštine. U dostizanju ideala lepote vodim se Platonovim principom – lepo je sve što je skladno. Frizura, odeća, obuća, detalji i tašna, treba da budu u skladu i odražavaju duhovni, emocionalni i imaginativni svet žene. Ne treba se rukovoditi mišljenjem sredine od koje se besomučno traži potvrda vlastite vrednosti. Tu barijeru je možda i najteže ukloniti. Ako to uspete – bićete slobodni. To je vrhunac iskonske lepote.

Razgovarala: Ivana Gavrilović Stanković

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi