Šta treba znati pre izbeljivanja zuba?

Izbeljivanje zuba je jedna od najtraženijih estetskih procedura i postoji sijaset razloga zašto se za nju treba opredeliti kako bismo svojim blistavim osmehom doprineli kompletnom utisku koji ostavljamo na druge ljude dok blagovremeno vodimo računa o svom izgledu i lepoti. Osim što će lice delovati svežije i mladolikije, a to će se bez ikakve sumnje pozitivno odraziti na našu samouverenost i otvorenost u komunikaciji, lepi, zdravi i beli zubi odraz su zdravlja i samopoštovanja, te sa njihovom adekvatnom negom treba otpočeti svaku viziju o unapređenju fizičkog izgleda.

Tako je lasersko izbeljivanje zuba apsolutno bezbedna procedura kojom se na bezbolan, siguran i kontrolisan način ostvaruje izuzetna belina zuba bez neželjenih reakcija kao što su neprijatni trnci, osetljivost i moguća oštećenja zubne gleđi poput naprslina i trajne neujednačenosti boje. Bez anestezije, minimalno invazivnim pristupom i uz samo jedan dolazak u ordinaciju za pristupačnu cenu, laserska tehnologija predstavlja nežniji, a daleko efikasniji metod izbeljivanja zuba u odnosu na sve koje se u poslednjih nekoliko godina koriste u tu svrhu. Ipak, postoje situacije kada se ova intervencija ne preporučuje i zato je važno da znate da li ste vi pravi kandidat za ovaj postupak.

Negativan parodontalni status

Ukoliko su zubi istrošeni i ispucalih ivica, devitalizovani ili kao posledica neprofesionalnog endodontskog tretmana ili neke traume, prebojeni usled korišćenja lekova na bazi tetraciklina pa su dobili trajnu žućkastu prebojenost, onda se preporučuje protetska nadoknada u vidu bezmetalnih krunica, faseta ili metalokeramičkih krunica i mostova koji će ispuniti sve estetske i funkcionalne zahteve za lepim i biserno belim osmehom.

Trudnoća i dojenje

U toku prvog trimestra trudnoće, bitno je sprovoditi pravilnu higijenu usta i zuba i tada se ne savetuju stomatološke intervencije bez preke potrebe. Ulaskom u 4. mesec po preporuci doktora, a u najboljem interesu trudnice, mogu se izvoditi određene procedure kako bi se očuvao kvalitet zuba koji zbog hormonskih promena, osetljivosti i krvarenja desni, učestalog povraćanja i prisustva kiseline u usnoj duplji, može biti doveden u pitanje. Odložiti izbeljivanje zuba za pravi trenutak jeste pametna odluka s obzirom na to da još uvek nisu dovoljno ispitani uticaji hemijskih supstanci koje se koriste u tretmanu na sam plod.

Kome se još ne savetuje izbeljivanje zuba?

Ako se utvrdi postojanje sistemskih ili ozbiljnih autoimunih oboljenja, nekontrolisanog dijabetesa, te prisustvo HIV-a, reč je o kontraindikacijama za ovaj postupak. Takođe, dok god se ne završi potpuni rast i razvoj vilica kod adolescenata, jer je do tada pulpa voluminozna i nerv podložan reakcijama na spoljašnje nadražaje, treba poslušati preporuke doktora u vezi sa redovnim pranjem zuba, upotrebom konca i interdentalnih četkica, zdravom ishranom i stilom života kojim će se postići belina zuba koja se može dodatno unaprediti kada dođe pravi momenat za to.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi