Estetska stomatologija

Izbeljivanje zuba

Ukoliko ste primetili da su vaši zubi promenili boju, da vam zbog toga nedostaje samopouzdanje, pa sve češće zapažate kod sebe kako skrivate svoj osmeh, onda je izbeljivanje zuba koje pruža stomatološka ordinacija „Estera“  nešto što vam  zaista može pomoći da se osećate lepše i privlačnije. Ako se pitate zašto zubi vremenom počinju da tamne, korisno je da znate da više različitih faktora utiču na ovu pojavu. Naime, svako od nas ima specifičnu prirodnu boju koja je uslovljena genetikom, mada i životne navike mogu biti od važnog značaja. Tako konzumiranje kafe, crnog vina i pojedinih čajeva mogu dovesti do tamnjenja zuba, kao i cigarete, upotreba antibiotika na bazi tetraciklina, neadekvatno tretirani zubi, gangrena zuba, ali  i starenje uopšte. Kako godine prolaze, tamnija boja dentina sve više dolazi do izražaja, pa je veoma teško očuvati mladalačku belinu zuba u kućnoj radinosti uz pomoć limuna, soli  ili sode bikarbone.

Da biste mamili zdravim i lepim osmehom, neophodno je da se pridržavate osnovnih pravila oralne higijene. Pre svega, zube perite najmanje dva puta dnevno, koristite konac za uklanjanje ostataka hrane između zuba, uvek birajte četkice srednje tvrdoće koje treba menjati na tri meseca, a ne zaboravite i na redovno čišćenje jezika budući da se mikroorganizmi zadržavaju na toj regiji izazivajući česte infekcije i loš zadah. Upravo od ovih  saveta za zdravlje zuba treba krenuti pre njihovog izbeljivanja. Naš stomatolog  će vam pružiti puno  praktičnih  preporuka za pravilno održavanje higijene usta i zuba, a nakon detaljnog pregleda, predložiti adekvatnu proceduru kojom će izbeliti vaše zube. Tako je uklanjanje eventualnog kamenca i mekih naslaga, kao i poliranje zuba obavezan korak u okviru njihove pripreme za izbeljivanje.

Zato što svakom pacijentu pristupamo individualno, osluškujući  pojedinačne potrebe, želje i očekivanja, u našoj ordinaciji primenjujemo profesionalno (ordinacijsko) i lasersko izbeljivanje zuba, kao i mogućnost nastavka obe terapije u kućnim uslovima uz pomoć takozvanih „splintova“ i specijalnog gela.

Sada možete iskoristiti priliku da probate profesionalno  (ordinacijsko) izbeljivanje  koje podrazumeva promenu hemijske strukture pigmenta koji se nalazi u zubnom tkivu. Reč je o potpuno bezbolnoj i bezbednoj proceduri za koju treba izdvojiti oko 45 minuta. Aktivni  nascentni kiseonik ulazi u strukturu zuba iz hidrogen-peroksida koji ima izrazito svojstvo izbeljivanja, a upotrebom lampe koja ga svojom svetlošću podstiče da ispuni površinu zuba, njegovo dejstvo se dodatno pojačava. Na taj način, kiseonik ulazi u gleđ i dentin koji su odgovorni za belinu zuba.  Ovom metodom vaši zubi mogu biti svetliji za 2 do 4 nijanse, a postignuti efekti mogu biti vidljivi nekoliko godina. Osim prolaznih senzacija na toplo i hladno neposredno nakon intervencije koje se javljaju zbog promene osmotskog pritiska u dentinskim kanalićima, ne postoje neželjene pojave. Pojačana osetljivost može se javiti u prvih 48h, a ublažava se primenom specijalnih gelova i pena. Preporučuje se izbegavanje hladnih i vrućih napitaka, posebno obojenih poput kafe, crnog i zelenog čaja, kao i crnog vina.

Novo u našoj ordinaciji jeste lasersko izbeljivanje zuba koje se preporučuje osobama sa većom osetljivošću. Ova vrhunska tehnologija omogućava manje invazivan pristup koji se sastoji od nanošenja specijalnog gela na zube uz primenu laserske svetlosti. Nakon 15  minuta, postojeći gel se ispira i postupak se ponavlja još dva puta. Rezultati izbeljivanja su odmah vidljivi, čak za 4 do 6 nijansi svetliji zubi, a preporuka naših stručnjaka jeste korišćenje sredstava za dodatnu fluorizaciju i kombinovanje sa  beljenjem u kućnim uslovima. Efekti izbeljivanja zuba direktno zavise od njihovog kvaliteta i prirodne pigmentacije. Ako se posle tretmana izbeljivanja pridržavate saveta stručnjaka u vezi sa životnim navikama, rezultati će svakako biti dugotrajniji.

Za kućno izbeljivanje izrađuje se posebna folija koja se dobija uzimanjem otiska gornje i donje vilice. Sa sobom nosite gel koji sadrži karbamid-peroksid u nižim koncentracijama i u kalup nanosite malu količinu u toku noći 7 do 10 dana. Ova metoda koja postepeno daje željene efekte, može biti dodatak profesionalnom i laserskom izbeljivanju kako bi se savršena belina zuba što duže očuvala.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi