Implantologija

Nema sumnje da su implanti poslednja reč moderne stomatologije kada su estetika i funkcionalnost u pitanju. To su zapravo metalni, odnosno titanijumski šrafovi koji se ugrađuju direktno u kost. Na ovaj način se efikasno postiže  trajna nadakonada jednog ili više zuba. Cilj je da se nadomesti koren zuba koji je iz nekih određenih razloga izgubljen, a to mogu biti trauma, karijes ili genetski faktori. Kako bi bili bezbedni i sigurni po organizam, implanti prolaze  izuzetno rigorozne kontrole i tehnološke provere, a ukoliko se pravilno održava higijena usne duplje i zuba, mogu biti  odlična opcija za dugotrajnu nadoknadu zuba. Poželjno je da kost u koju će implant biti ugrađen bude kvalitetna , ali ukoliko to nije slučaj, može se ugraditi veštačka kost koja se povezuje sa zdravim tkivom.

Ono što je važno jeste da se radi o kratkotrajnom zahvatu koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon intervencije, moguća je pojava osetljivosti usled samog postupka. Za rekonstrukciju izgubljenih zuba, implanti su pravi izbor i za njihovu ugradnju potrebno je svega 2 dana. Prvog dana se postavljaju, a potom se prati reakcija organizma u naredna 24h. Sledeći susret zakazujemo za 3 meseca kako bismo ustanovili na koji način je implant srastao sa viličnom kosti i tom prilikom se vrši procena u vezi sa izradom  protetskog dela za šta je potrebno planirati 5 do 7 dana.

Ako se pitate kako izgleda zubni implant, treba da znate da se sastoji iz titanijumskog korena koji se ugrađuje u viličnu kost, nadogradnje koja se ušrafljuje u titanijumski koren i protetske nadogradnje na kraju. Za početak, rendgenski snimak je dobar pokazatelj u kom smeru se treba kretati, odnosno da li je očuvano dovoljno koštane mase  ili je pak došlo do atrofiranja. Tada je ugradnja veštačke kosti  obavezna.

Naša ordinacija „Estera“ u okviru „Zdravstvenog turizma“ obezbeđuje posebne povoljnosti ugradnje implanata, kontrolu i nastavak procedure koja podrazumeva odabir odgovarajuće krunice, mostova ili proteze koje će  estetski i funkcionalno ceo postupak učiniti kompletnim. Uz normalan oporavak i odsustvo neželjenih  reakcija jer je titanijum biokompatabilan i telo ga dobro prihvata, zaista ne čudi što je ova intervencija koja pruža sjajne rezultate jedna od najtraženijih kod nas i u svetu. U praksi je  odbacivanje implanata zaista retka pojava. U tom slučaju, postavljaju se novi u najkraćem vremenskom intervalu na jednostavan i brz način.

Prednost ove metode je odsustvo brušenja koje je kod bezmetalnih i metalokeramičke krunica neizbežno, kao i kod vinira,tj. faseta.  Kako ne bi došlo do pojave kamenca, veoma je važno pravilno održavati higijenu usta i zuba da bi se desni održavale zdravim i čistim. Od izuzetnog značaja je činjenica da se možete potpuno posvetiti svojim dnevnim aktivnostima bez ikakvih ograničenja dok čekate protetsku nadogradnju koju će vam predložiti naš stomatolog

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi