Preventivna stomatologija

Uklanjanje kamenca i poliranje zuba

Za osećaj potpuno glatkih zuba savršene teksture i boje nije potrebno mnogo truda. Sve što je neophodno da biste svoje zube i desni učinili zdravim, a zadah prijatnim i svežim,  jeste besprekorna oralna higijena koja sprečava nastanak kamenca i mekih naslaga, upalu i krvarenje desni,  klimanje i ispadanje zuba. I pored urednog održavanja usne šupljine i zuba, može se dogoditi da se pojavi kamenac koji nije samo neželjena estetska pojava, nego i funkcionalna. Reč je  o  izrazito čvrstim naslagama  beličasto – žućkaste nijanse koje nastaju tako što se zubni plak mineralizuje i najčešće fiksira za unutrašnju stranu donjih prednjih zuba i spoljašnju stranu gornjih kutnjaka zbog blizine otvora izvodnih kanala velikih pljuvačnih žlezda.  Neretko pljuvačka koja sadrži veću koncentraciju minerala, njena povećana kiselost, potom hrana mekane i lepljive strukture bogata ugljenim hidratima, otečene desni koje su se povukle iz određenih razloga, nepravilno plombiranje zuba,  neadekvatni protetski radovi, ali i urođene anomalije kao što su suviše zbijeni zubi čije održavanje predstavlja veliki problem – mogu biti okidači za stvaranje zubnog kamenca.

Predrasuda je da se kamenac javlja isključivo kod pušača zato što ne zaobilazi ni one koji uspešno odolevaju nikotinu. Naime, duvan, ali i kafa, tamni čajevi i druga obojena pića, utiču na pigmentaciju zuba, pa će svakako postojeći kamenac biti uočljiviji. S obzirom na to da sadrži puno bakterija neminovno  izaziva karijes i upalu desni, a dugoročno se može pojaviti i parodontopatija. Ne treba zanemariti ni mogućnost formiranja tamnih  konkramenata koji su vezani za koren zuba i teže ih je ukloniti od kamenca.

U ovim navedenim slučajevima  poseta doktoru je neophodna. Stomatološka ordinacija „Estera  je pravo mesto za vas jer vam pruža ultrazvučno  čišćenje kamenca  – siguran, efikasan  i bezbolan  način da vaše desni „prodišu“. Ovaj postupak podrazumeva saniranje zatečenog stanja kombinacijom vode koja je pod pritiskom i oscilacija koje izazivaju vibracije radnog dela instrumenta. Oslobodite se „viška“ na svojim zubima uz naše stručnjake koji imaju dugogodišnje iskustvo u stomatologiji. Oni će vas posavetovati koliko često treba da ponovite intervenciju uz preporuku da se obavi i poliranje zuba, kao i  uklanjanje mekih naslaga  specijalnim četkicama i abrazivnim pastama na bazi fluorida. Redovnom kontrolom na 6 meseci  pojava kamenca  može se pravovremeno sprečiiti. Vaši zubi će uvek imati finu teksturu, lepu boju i belinu kojoj svi težimo, a dodatni benefit je i nestanak neugodnog zadaha . Ovo je ujedno i idealna priprema za izbeljivanje zuba  koje će vaš osmeh učiniti neodoljivim.

Neposredno nakon intervencije moguća je osetljivost prolaznog karaktera. Usled dugotrajnog taloženja kamenca na zubima desni se pritiskaju, a posle tretmana se  naglo povlače, te dolazi do ogolićenja vrata zuba. Tako ogoljeni vratovi zuba su poprilično osetljivi  s obzirom na to da deo zuba nije prekriven gleđi koja je najjača barijera zuba. Izbegavajte hladne obroke i napitke koji mogu dovesti do senzacija, redovno perite zube, korisitite interdentalne četkice, konac za zube i specijalne rastvore za umirivanje desni.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi