“Kako izbeliti zube” je najčešće pitanje koje se postavlja, a uz moderne tehnike koje nam pruža savremena stomatologija odgovori se uspešno pronalaze. Stomatološka ordinacija “Estera” ovom estetskom zahvatu pristupa stručno, odgovorno i edukativno kako bi se postigli izvanredni efekti na neinvazivan način.
Lasersko izbeljivanje zuba
Lasersko izbeljivanje zuba je preporuka naših doktora s obzirom na to da se jednom posetom stomatologu postižu i do 6 nijansi svetliji zubi čija se belina može održavati i više od godinu dana.
Priprema za lasersko izbeljivanje zuba
Priprema za ovu intervenciju, izvodi se uklanjanjem kamenca i poliranjem zuba kako bi njihova površina bila besprekorno čista i glatka. Potom se na desni nanosi specijalni gel koji ima zaštitnu funkciju tokom postupka. Beljenje zuba podrazumeva aplikaciju klinički ispitanog i proverenog gela koji sadrži visoku koncentraciju hidrogen-peroksida direktno na gleđ, u kontrolisanim uslovima.
Laserski zrak povećava temperaturu gela i tako ubrzava proces oksidacije pigmenata u površinskim slojevima dentalnih kanalića.
Laserska tehnologija za izbeljivanje zuba
Sa Er:YAG laserskom tehnologijom ne dolazi do neprijatne osetljivosti zuba na hladno i slatko što je čest slučaj kod primene drugih vidova izbeljivanja zuba (ordinacijsko odnosno profesionalno i kućno izbeljivanje zuba), uključujući i diodne lasere.
Zahvaljujući specifičnim karakteristikama našeg lasera, njegova energija se apsorbuje isključivo u gelu ne prodirući u samo tkivo zuba te na taj način štiti pulpu od potencijalnog trajnog oštećenja.
Efekti tretmana lasersko izbeljivanje zuba
Kako svako od nas ima jedinstvenu boju zuba, tako su i rezultati izbeljivanja individualni. Ukoliko se nakon tretmana pridržavamo određenih navika, efekti će biti dugotrajni. Tako se ne savetuje konzumiranje crne kafe, gaziranih pića, pojedinih čajeva, crvenog vina, a bilo bi poželjno izbegavati i cigarete budući da katran prebojava površinu zuba.
Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman