Biorevitalizacija vs. Mezoterapija

Opuštena koža, neujednačen ten i umoran izgled? Dovoljno čvrsti razlozi da se osećamo nezadovoljno, ali i spremno da prihvatimo dobrodošlu podršku koja će nam omogućiti lepu i negovanu kožu. Upravo je biorevitalizacija sjajno rešenje za prvu pomoć kada nam lice deluje suvo, dehidrirano, iritirano i beživotno.

Nećemo pogrešiti ako ovaj tretman povežemo sa estetskom procedurom kao što je mezoterapija, ali među njima postoji i izvesna razlika. Ono što ih povezuje jeste tehnika aplikovanja preparata koji su zasnovani na aktivnim supstancama neophodnim za intenzivnu hidrataciju, ishranu i revitalizaciju kože. Razlika je u sastavu proizvoda, pa samim tim i rezultatima tretmana u korist sve popularnije biorevitalizacije koja je sve traženiji postupak ne samo među pripadnicama lepšeg pola, nego i kod muškaraca koji žele da se oslobode određenih neželjenih estetskih pojava kao što su fine linije, bore, fleke i ožiljci. Dok su mezoterapijski kokteli zasnovani na manjoj koncentraciji hijaluronske kiseline, vitaminima, peptidima i mineralima odabrani od strane doktora da reše probleme kao što su dehidratacija, neuravnotežen ten, hiperpigmentacije i neravna tekstura kože, preparati za biorevitalizaciju sadrže veću količinu hijaluronske kiseline i aminokiselina kojima se postiže ubrzan oporavak kože na potpuno prirodan način.

Šta je biorevitalizacija?

Reč je o injekcionoj metodi koja zahvaljujući primeni preparata sa velikom koncentracijom neukrštene hijaluronske kiseline i aminokiselina dovodi do intenzivne hidratacije kože, poboljšanja tonusa i teksture, smanjenja pora, te ujednačavanja tena kože već nakon prvog tretmana. Upravo zbog sinergijskog dejstva aktivnih supstanci koje stimulišu sintezu kolagena i elastina, koži se obezbeđuje neophodna vlažnost, elastičnost i jedrina koje pružaju svež i podmlađen izgled.

Kako izgleda biorevitalizacija?

Tretman se može izvoditi tankim iglicama kojima se ubrizgava preparat u slojeve kože regije koja se tretira ili kanilom, tj. dugačkom tupom iglom kojom se sadržaj biorevitalizirajućeg koktela aplikuje iz jedne ubodne tačke u više različitih pravaca. Takođe, preparat se može unositi u više tačaka, dublje nego što je to slučaj sa tretmanom kao što je mezoterapija, čime se ostvaruje diskretan volumen i naglašavanje jagodica ili linije donje vilice, popularno nazvane “jawline”. Osim na licu, procedura se može primeniti i u svrhu popravljanja kvaliteta kože na vratu, dekolteu, šakama, stomaku, unutrašnjoj strani butina i nadlaktica. S obzirom na to da se koristi anestezija, tretman je vrlo komforan i gotovo bezbolan.

Da li je potrebno pridržavati se određenog režima nege?

Nakon intervencije, moguća je pojava eventualnog crvenila i hematoma koji su prolaznog karaktera, a povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je odmah. Svakako se predlaže izbegavanje odlaska u saunu, bazen, džakuzi ili teretanu neposredno posle intervencije kako bi se predupredile potencijalne komplikacije. Preporuka je da se koriste kvalitetni kozmetički proizvodi u uobičajenoj nezi koji će održati hidro – lipidnu barijeru kože uz obaveznu upotrebu kreme sa zaštitnim faktorom.

Koliko je tretmana neophodno?

Nakon serije od 3 tretmana po jednom mesečno,efekti traju i do godinu dana, uz jedan do dva tretmana održavanja postignutih rezultata.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi