Foto: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Hemijski piling – obavezan korak u zimskoj nezi kože

Oštar vetar, niske temperature i boravak u zagrejanim prostorijama predstavljaju stres za kožu u zimskom periodu. Na takve spoljašnje faktore ne možemo uticati, kao ni na genetsku predispoziciju kada je reč o pojedinim problemima na licu. Međutim, pravilna nega sa kojom treba početi na vreme ipak je naša odgovornost. Sve što učinimo ili ne učinimo, svakako ostavlja trag. Uravnotežena ishrana, kvalitetan, san i umerena fizička aktivnost doprinose dugotrajnom poboljšanju stanja kože, tako da se eventualne neželjene estetske pojave na licu u velikoj meri mogu ukloniti i ličnim angažmanom.

Susret sa prvim borama, bubuljicama ili flekama često je neprijatno iskustvo koje nas može učiniti prilično nezodovoljnim i nesigurnim. Zato je prvi korak ka uklanjanju navedenih nesavršenosti upravo hemijski piling. Zima je idealno doba godine za izvođenje ove procedure zbog smanjenog UV zračenja i minimalne mogućnosti za nastanak novih hiperpigmentacija. Kako bismo kožu podstakli na revitalizaciju i uklonili fine bore, akne i fleke, postoje medicinski pilinzi specifičnih formulacija za određene probleme. Tako se površinski piling na bazi glikolne, salicilne, mlečne i limunske kiseline vrlo uspešno primenjujuje za tretiranje plićih borica, akni i posledica fotostarenja. Njegova prednost ogleda se u tome što se jednostavno nanosi, nema dugotrajnog crvenila ni ljušćenja kože, pa gotovo da nema ni oporavka. Posebno je važno istaći da kombinacija različitih kiselina ostvaruje svoje sinergično dejstvo i na taj način predstavlja odlično rešenje za različite nepravilnosti poput pega, tankih linija i bubuljica. Za teže slučajeve kao što su ožiljci od akni ili duboke fleke i bore , odlični rezultati se mogu postići nešto dubljim pilingom na bazi trihlorsirćetne kiseline. Zahvaljujući njemu, uklanja se površinski sloj dehidrirane i beživotne kože koja je često prekrivena hiperpigmentacijama, proširenim porama i borama. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije i licu se vraćaju mekoća i sjaj. Ako na umu imamo da naša koža brže stari od nas samih, onda ćemo preduzeti određene akcione korake na putu do lepe i negovane kože. Za početak, neka to bude hemijski piling. Tako pripremljena koža i novi sloj koji je jedar i podmlađen, efikasnije će primiti sve hranljive nutritijente iz kozmetičkih preparata i samo takva nega ima smisla.

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

Estetski centar ESTERA
Bokeljska 7 – sprat 5, stan 29,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi