Zimska nega kože

Dok tokom letnjeg perioda pazimo na zaštitu kože od sunca, sa dolaskom zime koristimo sve napore da se uspešno odupremo snažnom uticaju spoljašnjih faktora kao što su niske temperature, oštar vetar, mraz, viši stepen zagađenja, ali i zagrejane prostorije.

Crvena koža koja svrbi i puca, neugodno zatezanje i manjak sjaja, samo su neke od neprijatnih pojava koje se tokom zimskih meseci mogu uočiti.

Zato je veoma važno preduzeti neophodne korake pri prelasku iz jesenjeg u zimski period i svoju negu prilagoditi novim potrebama kože. Naime, u svakodnevnoj beauty rutini svakako bi trebalo da se nađu kreme masnije teksture bogate hijaluronskom kiselinom, peptidima, ceramidima, biljnim uljima i glicerinom kako bi se adekvatno zadržala vlažnost.

Iako sunčevi zraci nisu toliko jaki kao leti, ne znači da nisu prisutni i da se tokom zime ne treba voditi računa o zaštiti. Kvalitetna krema sa visokim zaštitnim faktorom je najbolja antiage preventiva za stvaranje određenih nepravilnosti koje nastaju kao posledica fotostarenja, a to su bore, fleke, gubitak volumena i elastičnosti kože koja vremenom postaje opuštena i bez tonusa.

Neretko ni pridržavanje ovih pravila za zimsku negu kože nije dovoljno, pa su estetski tretmani kojima se obezbeđuju hidratacija, ishrana i oporavak kože u hladnim danima od ključnog značaja za očuvanje zdravlja i lepote lica.

Biorevitalizacija

Zahvaljujući primeni visokokoncentrovane hijaluronske kiseline licu se brzo vraća odmoran izgled i svežina, a prisustvo vitamina i aminokiselina u biorevitalizirajućim preparatima delotvorno utiče na kvalitet kože. Brojne su prednosti ovog tretmana koje se prvenstveno ogledaju u vidnom podmlađivanju, dubinskoj hidrataciji, regeneraciji struktura kože, posvetljivanju fleka i poboljšanju tonusa.

Hemijski piling

Nema sumnje da je hemijski piling nezaobilazan korak u zimskoj nezi kože zato što uklanjanjem površinskog sloja menja njen reljef jer sužava pore, ublažava fine linije, bore, hiperpigmentacije, ožiljke od akni i bubuljice. Osim što redukuje navedene pojave i stanja, podstiče kožu na rejuvenaciju, a to se naročito odnosi na srednje duboki TCA piling koji svoju primenu pronalazi u terapiji prevremenog starenja kože, tretiranju fleka i ožiljaka. Ovaj preparat stimuliše fibroblaste na stvaranje kolagena i elastina što utiče na čvrstinu i elasticititet kože na duži vremenski period.

PRP tretman

Kao tretman izbora u ovo doba godine, s pravom se izdvaja PRP tretman zbog toga što predstavlja najprirodniji način podmlađivanja. Zašto? Izolovani trombociti iz naše krvi sadrže brojne faktore rasta koji podstiču proizvodnju kolegena. Na taj način, stvaraju se novi krvni sudovi i povećava ekstraćelijski prostor čiji je osnovni sastojak hijaluronska kiselina. Zahvaljujući našim sopstvenim snagama rešićemo se najrazličitijih nepravilnosti na svom licu. Tekstura i kvalitet kože se poboljšavaju, kolutovi oko očiju postaju manje vidljivi, a bore su znatno ublažene. PRP tretman zapažene rezultate ima i kod rešavanja problema strija i ožiljaka, ali i pri rejuvenaciji šaka. Najvažnije je to što su alergijske i imunološke reakcije gotovo nemoguće jer se koristi vlastita plazma koja podstiče ćelije da izgrade mlado kožno tkivo.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi