Bezmetalne krunice – zlatni standard savremene stomatologije

Baš zato što izgledaju potpuno prirodno jer propuštaju svetlost, bezmetalne krunice su najsličnije pravim zubima, a pored estetskog efekta, zadovoljavaju i kriterijume funkcionalnosti i biokompatibilnosti.

Zahvaljujući usavršavanju materijala od kojih se izrađuju postižu se izvanredne mehaničke osobine i gotovo da ne postoje kontraindikacije za njihovu primenu. Bezmetalne krunice poseduju jezgro sačinjeno od cirkonijuma mlečne boje koji pruža čvrstinu i otpornost. Na jezgro cirkonijuma izliva se sloj najfinije keramike od litijum – disilikata i feldšpat presovane keramike sa vrhunskim estetskim karakteristikama.

Kada su bezmetalne krunice pravi izbor?

Ako postoji avitalan ( prebojen ) zub, prelom zubne krune koja se ne može nadomestiti plombom, anomalija položaja zuba, različite nepravilnosti boje, oblika i vilice, kao i prebojenost tetraciklinskih zuba, bezmetalne krunice su idealna opcija za rešavanje estetskih i funkcionalnih problema.

U istu svrhu mogu se koristiti i metalokeramičke nadoknade, posebno ako se u obzir uzmu komplikovani zagrižaji, ogromna zubna oštećenja, ali i finansijski momenat budući da su daleko jeftinije od bezmetalnih krunica. Pored toga što izostaje transparentnost, kod metalokeramičkih nadoknada izražen je visok stepen brušenja zdrave zubne supstance kako bi se omogućio prostor za metal i keramiku, a u praksi je utvrđena i moguća alergijska reakcija na srebro – paladijum koji čini jezgro ovih protetskih nadoknada.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi