Foto: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Laserska epilacija – Šta sve treba da znate o tretmanu?

Kako da se pripremite za lasersku epilaciju?

Što se tiče same pripreme, potrebno je da dužina dlačica bude 2-3 mm i da se pre početka i u toku protokola ne čupaju, već uklanjaju brijačem, makazama ili kremama za depilaciju. Takođe, savetuje se dolazak na tretman sa prirodnom bojom kože koja nije namazana mlekom ili losionom za negu. Korisno je obavestiti doktora o tome da li pijete antibiotike ili neke fotosenzitivne lekove radi svake predostrožnosti. Na tretman treba doći bez šminke i dezodoransa ukoliko se epilacija izvodi na licu ili pazuhu.

Laserska epilacija nije bolna kao što mislite

Najčešći osećaj koji prati epilaciju je blago štipkanje/peckanje. Osećaj traje samo nekoliko sekundi i nestaje kada i laser prestane da deluje na toj regiji. Dok laserski snop zagreva kožu, istovremeno se posebnim aparatom i hladi čime se značajno smanjuje senzacija što tretman čini bezbolnim i komfornim. Usavršavanjem laserske tehnologije danas je ovaj način uklanjanja neželjenih dlačica tretman prvog izbora upravo zbog toga što nije praćen bolom i neželjenim reakcijama.

Pre laserske epilacije potrebno je da skinete dlačice

Poželjno je da se na tretman laserske epilacije dođe sa dužinom dlačica 2-3mm, ali ako to nije slučaj, nešto duže dlake se prvo tretiraju posebnim trimerom i njihova dužina se dovodi na odgovarajuću kako bi tretman bio što jednostavniji i uspešniji. Važno je da se na kožu ne nanose masne kreme, mleko ili losioni za telo, a preporuka je i da se ne sunčate ili odlazite u solarijum.

Izbegavajte sunčanje pre laserske epilacije

Bilo bi dobro da minimum 2 nedelje pre i posle laserske epilacije izbegavate direktno izlaganje suncu, ne korisitite kreme za samopotamnjivanje i ne odlazite u solarijum uz obavezno korišćenje preparata koji imaju SPF 35+, a u letnjim mesecima i SPF 50+. Bitno je istaći da zona koja se epilira ne sme biti tretirana AHA kiselinama, jakim vitaminskim kompleksima i sredstvima koji mogu dovesti do iritacije kože. Da bi tretman bio potpuno uspešan, preporuka je da koža bude bela, bez oštećenja ili otvorenih rana, kako bi dlake bile što jače i vidljivije, a željeni rezultati dostižniji.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman