Laserska epilacija
Foto: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Laserska epilacija

Dosadilo vam je neprijatno čupanje dlačica voskom, brijačem, depilatorom ili kremom?
Mnogo vremena, energije i novca svakodnevno odlazi na velike napore koji pružaju kratkotrajne rezultate i vi se osećate nezadovoljno jer dlake posle određenog vremena ponovo izrastaju?

O tretmanu laserska epilacija

Konačno se možete opustiti i zamisliti sebe sa glatkom kožom jer vam je u našem centru dostupna laserska epilacija – komforan, bezbedan i što je najvažnije, potpuno bezbolan tretman uklanjanja neželjenih dlačica sa lica i tela.

Video: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Kako bismo vam omogućili što ugodnije iskustvo i osećaj zadovoljstva, u prilici ste da iskoristite sve prednosti laserske epilacije koje se ogledaju u dugotrajanim efektima nakon kompletnog protokola koji utvrđuje doktor za svakog klijenta posebno. Ovim načinom uklanjanja dlaka, smanjuje se mogućnost nastanka, ali i razvoj upalnih procesa na koži, nema neželjenih reakcija u tretiranoj zoni, kao ni eventualne stimulacije rasta novih malja. Putem melanina, pigmenta u dlaci, apsorbovani laserski snop se prenosi do korena dlake i uništava ga.

Laserska epilacija Estera
Foto: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Laser je idealno rešenje koje garantuje jednostavnu, bezbolnu, antialergijsku, dugotrajnu epilaciju u celini i to za sedam tretmana u proseku, bez oštećenja pora i strukture kože. Lasersku, odnosno svetlosnu energiju upija pigment melanin iz korena dlake, transformiše je u toplotu koja uništava folikul, ne oštećujući okolno tkivo.

Važno je naglasiti da prilikom jednog tremana nestane oko 25% dlačica jer laserski snop uništava dlaku isključivo kada je ona u fazi aktivnog rasta.

Zato se mesec dana nakon jednog tretmana postupak ponavlja, s obzirom na to da rast dlaka u okviru jedne zone nikada nije sinhronizovan. Što se tiče same pripreme, potrebno je da dužina dlačica bude 1-2 mm i da se u toku protokola ne čupaju, već uklanjaju brijačem ili makazama. Preporuka je da se koža štiti kremama sa visokim zaštitnim faktorom i da se u prvih sedam dana ne izlaže direktno sunčevim zracima. Koliko će laserska epilacija biti uspešna zavisi od strukture, debljine i jačine dlake, regije koja se tretira, uzrasta, pola, hormonske ravnoteže i upotrebe pojedinih lekova.

Priprema za lasersku epilaciju

Što se tiče same pripreme, potrebno je da dužina dlačica bude 2-3 mm i da se pre početka i toku protokola ne čupaju, već uklanjaju brijačem, makazama ili kremama za depilaciju. Takođe, savetuje se dolazak na tretman sa prirodnom bojom kože koja nije namazana mlekom ili losionom za negu. Važno je naglasiti da prilikom jednog tremana nestane oko 25% dlačica jer laserski snop uništava dlaku isključivo kada je ona u fazi aktivnog rasta. Zato se mesec dana nakon jednog tretmana postupak ponavlja, s obzirom na to da rast dlaka u okviru jedne zone nikada nije sinhronizovan. Bitno je naglasiti da je njihovo ispadanje iz folikula primetno nedelju do dve nakon tretmana jer deo bulbusa dlake izumire, dok ostale atrofiraju posle prvog izvođenja laserske epilacije.

Preporuke nakon tretmana laserska epilacija

Preporuka je da se koža štiti kremama sa visokim zaštitnim faktorom 50 i da se u prvih sedam dana ne izlaže direktno sunčevim zracima i solarijumu. Koliko će laserska epilacija biti uspešna zavisi od strukture, debljine i jačine dlake, prebojenosti kože, regije koja se tretira, uzrasta, pola, hormonske ravnoteže i upotrebe pojedinih lekova. Svakako su od izuzetnog značaja i tip lasera, kao i iskustvo, znanje i veštine doktora koji izvodi intervenciju.

Laserska epilacija

Tretman uz najnoviju tehnologiju

U našem centru ovaj postupak izvodimo uz pomoć najnovije tehnologije Fotona Nd:YAG lasera sa kratkim pulsom koji garantuje bezbolan i komforan tretman. Njegovi efekti su dugotrajni, od nekoliko meseci do više godina kada postupak treba ponoviti zato što se dlake regenererišu što je potpuno prirodan proces. Koža nakon epilacije laserom ostaje baršunasta i glatka, a ukoliko su nekada postojale urasle dlake i gnojanice na površini prekrivenoj dlakama, klijent dobija trajno rešenje problema prevelike maljavosti.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman