Laserska epilacija
Foto: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Laserska epilacija – Uklonite neželjene dlake

Laserska epilacija je bezbedan i siguran način za uklanjanje neželjenih dlačica

Do sada se u nauci nije pojavio efikasniji i sigurniji način uklanjanja dlaka sa lica i tela u odnosu na lasersku epilaciju. Ovim načinom uklanjanja dlaka, smanjuje se mogućnost nastanka, ali i razvoj upalnih procesa na koži, nema neželjenih reakcija u tretiranoj zoni, kao ni eventualne stimulacije rasta novih malja. Putem melanina, pigmenta u dlaci, apsorbovani laserski snop prenosi se do korena dlake i uništava ga. Kako bi se dlačice u potpunosti uklonile, potrebno je izvesti seriju tretmana jer se konačan efekat ne može očekivati nakon jednog tretmana. U zavisnosti od regije koja se epilira, ponekad je potrebno uraditi 7 tretmana kao što je to slučaj sa nogama. Između dva tretmana ne preporučuje se čupanje dlačica zato što se na taj način smanjuje broj dlaka koje su u fazi rasta, a samo takve je moguće dugotrajno ukloniti. Savetuje se isključivo brijanje kako bi se povećao broj dlaka u aktivnoj fazi rasta, pa će samim tim rezultati laserske epilacije biti znatno bolji.

Video: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Laserska epilacija nije magična

Lasersko uklanjanje dlaka nije trajno rešenje za neželjene dlačice, tako da ćete iskusiti njihov ponovni rast nakon te procedure i to sve zbog činjenice da ova metoda uklanjanja dlačica pogađa isključivo dlake koje su u aktivnoj fazi rasta – anagenoj. Dakle, dlake koje su u katagenoj ili uspavanoj fazi neće biti pod uticajem lasera i nastaviće sa rastom kada uđu u anagenu fazu. Neophodno je najmanje 5 tretmana kako bi se primetila značajna razlika u smanjenju broja dlaka, sa razmakom između tretmana u periodu od 4 do 6 nedelja. Čak i tada postoji mogućnost da će se neke dlake vratiti pa je nophodno izvesti tretman održavanja na 6 do 12 meseci. Brzina ponovnog rasta dlake je individualna i zavisi od niza faktora koji utiču na njen rast. To uključuje boju kože, boju dlake, čak i to gde se dlaka nalazi. Očekuje se smanjenje dlaka od 20 do 25% nakon svakog tretmana.

Kada se dlake i pojave posle epilacije kakvog su kvaliteta?

Dlake koje ponovo izrastu nakon laserske epilacije su tanke i mekane zbog toga što je većina melanina u samoj dlaci uništena tokom tretmana, čineći na taj način dlaku značajno svetlijom i manje vidljivom.

Koje zone se mogu tretirati laserskom epilacijom?

Sve zone osim regije oko očiju što uključuje obrve i gornji deo obraza ispod oka zbog mogućeg oštećenja vida.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi