Foto: Predrag Todorović, www.diptych.rs

Laserska epilacija – Za nežnu kožu bez dlaka

Tradicionalne metode uklanjanja dlaka ( depilacija voskom, šećernom pastom i specijalnom kremom, brijanje, čupanje dlačica koncem, pincetom i epilatorom) jesu efikasne, ali sa kratkoročnim rezultatima s obzirom na to da ne utiču na koren dlake, već je uglavnom skraćuju ili kidaju. Pored toga što su neretko agresivne, mogu dovesti do alergijskih reakcija i iritacije kože, te urastanja dlaka što može biti dodatni problem koji treba posebno rešavati. Sa svakim novim postupkom, dlake su sve jače i gušće, a sve to izostaje kada je reč o laserskoj epilaciji. Laser je idealno rešenje koje garantuje jednostavnu, bezbolnu, antialergijsku, dugotrajnu epilaciju u celini i to za 7 tretmana u proseku, bez oštećenja pora i strukture kože. Lasersku, odnosno svetlosnu energiju upija pigment melanin iz korena dlake, transformiše je u toplotu koja uništava folikul, ne oštećujući okolno tkivo.

Brijanjem se ne uklanjaju ni koren ni folikul, pa dlačice brzo izlaze na površinu uz rizik kao što su posekotine, oštećenja kože i urastanje dlaka. Depilacionim kremama koje sadrže hemikalije dlake se rastapaju, postaju ređe i tanje budući da se uklanjaju iz korena, ali ponovo izrastaju nakon desetak dana. Vosak može biti privremeno dobra opcija, ali ova metoda podrazumeva bol i potrebu da dlake budu što duže kako bi se efikasnije uklonile što u letnjim mesecima može da nas uslovljava pri odabiru odevne kombinacije. Epilatorom se postižu slični efekti kao što je čupanje voskom, uz neizostavan bol i urastanje dlaka. Jako je važno da dlake ne budu preduge jer će postupak biti i te kako neprijatan. Jedina u svetu priznata neinvazivna metoda dugotrajnog uklanjanja malja jeste epilacija laserom. Laserski snop se usmerava na kožu gde se snop apsorbuje u pigmentu folikula dlake. Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja dugotrajno uništava folikul dlake. Obično je potrebno 5 do 7 tretmana za odlične efekte. Za vreme postupka laserske epilacije oseća se blago peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka.

Kako laser uklanja dlačice?

Laseri za uklanjanje dlačica emituju svetlost specifične svetlosne dužine koju apsorbuje pigment (boja) u folikulu dlake, a potom se svetlost pretvara u toplotnu energiju koja sprečava folikul da stvara novu dlaku. Jednim tretmanom uklanja se minimum 20-25% dlaka koje su u aktivnoj fazi rasta što je odličan rezultat, a posebno je značajan podatak da na tim mestima dlake više neće rasti.

Kada se mogu videti rezultati?

Većina klijenata uoči određenu razliku nakon prvog tretmana, ali krajnji rezultati se vide tek kada se izvede preporučena serija tretmana. Između dva tretmana potreba da se uklanjaju dlačice klasičnim brijanjem regije koja se epilira značajno se smanjuje.

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi