Laserska epilacija Estera
Foto: Vesna Lavrnja

Laserska epilacija – Pitali ste, a mi odgovaramo

Da li je laserska epilacija trajna?

Imajući u vidu da se laserska epilacija rutinski primenjuje već nekoliko decenija, objašnjenje termina trajnost još uvek je diskutabilno, budući da su opsežne  studije pokazale  dugotrajnost koja je merena godinama. Ukoliko postoji hormonski disbalans, epilacija laserom  svakako je efikasna, ali ne kao kod osoba koje nemaju problema sa hormonskom ravnotežom. Nekoliko meseci,  ili čak godina,  nakon izvedene serije tretmana ponovo se može pojaviti poneka dlaka na određenim mestima, ali gotovo nikada u istom obimu kao pre epilacije. Tada se mogu  izvesti  dodatni tretmani  radi održavanja postignutih efekata i osećaja besprekorno glatke kože bez neželjenih dlačica.

Da li postoje tretmani za trajno uklanjanje dlaka?

Još uvek ne postoji aparat koji će garantovano uništiti sve dlačice, a najpreciznije možemo istaći da se prilikom primene različitih metoda, prvenstveno laserskim snopom, one i te kako redukuju, odnosno dugotrajno eliminišu, ali da će naš organizam prirodno prozvoditi određen broj dlaka u toku života.

Koje rezultate mogu da očekujem od laserske epilacije?

Iako se najbolji rezultati postižu kod osoba koje imaju tamne dlake, a svetlu put, laserska epilacija pokazala se uspešnom i kod uklanjanja svetlih dlaka. Sede malje ne mogu se ukloniti na ovaj način. Svakim tretmanom gubi se 20-25% dlaka koje su u fazi rasta i one na tom mestu više neće rasti. Ukoliko se tretman izvodi pravilno, uz provereni laser i edukovanog doktora, izostanak efekata sveden je na minimum.

Koliko tretmana je poželjno?

Broj tretmana direktno zavisi od kvaliteta dlake i prebojenosti kože. Kako bi se postigli vidljivi efekti, potrebno je uraditi seriju tretmana čiju dinamiku određuje doktor koji izvodi lasersku epilaciju. U proseku je potrebno 5-7 tretmana koji se praktikuju na mesec dana.

Da li se laserska epilacija isplati?

U poređenju sa klasičnim brijanjem, depilacijom i  čupanjem pincetom,  lasersko uklanjanje dlačica je komforno, bezbolno i jednostavno. Osim toga, dugotrajnost efekata je nešto što je od presudnog značaja  kada se donosi odluka o tretmanu koji će vam na duže staze uštedeti vreme, energiju i novac.

Video: Predrag Todorović, www.diptych.rs

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi