Priprema suve kože za hladnije dane

Šta uzrokuje suvu kožu?

Problem sa suvom kožom najčešće je genetski uslovljen, a naročito se ispoljava u hladnijim danima koji su praćeni jakim vetrom i vrućim vazduhom u zatvorenim prostorijama. Ono što takvoj koži nedostaje svakako je prirodna masnoća, te je usred nedostatka zaštitnog sloja ovaj tip kože osetljiviji na spoljašne faktore kao što su nepovoljni vremenski uslovi, zagađenje i UV zračenje. Suva koža je uglavnom tanka, nedovoljno promašćena i sklona stvaranju bora. Neretko je praćena osećajem zatezanja i grubosti, a ponekad se mogu pojaviti i ljuspice. Odličan način da se sačuva lipidna barijera i spreči isparavanje vlage jeste korišćenje emolijenasa koji se mogu pronaći u obliku kremova, masti i kupki sa masnim komponentama koje kožu čine mekanom i nežnom.  U ovu grupu preparata ubrajaju se sve hidrofilne i lipofilne supstance i preparati koji vlaže i omekšavaju kožu.

Ukoliko se suva koža ne tretira pravilno uz obaveznu upotrebu krema sa hidratantnim faktorima, isušenost može napredovati dublje kroz kožu i poremetiti vlažnost u njenim donjim slojevima. Nedovoljan prirodni dotok vlage u gornje slojeve dovodi do pojave neprijatne suvoće. Sa godinama se neminovno smanjuje stvaranje lipida koji su koži važni za normalno funkcionisanje. Suština hidratacije suve kože jeste nadoknada svih neophodnih materija koje vezuju vlagu u rožnatom ili gornjem sloju kože. Hijaluronska kiselina je osnovna komponenta vezivnog tkiva i ima neverovatnu mogućnost vezivanja vode i regeneracije tkiva. Kao najvažnija supstanca koktela za biorevitalizaciju, utiče na raspodelu hranljivih materija i usporava proces starenja čineći kožu hidriranom.

Jesenji režim nege je vrlo specifičan i u skladu sa ovim godišnjim dobom, svoje beauty rutine možemo uskladiti sa  zdravom ishranom i dragocenim sastojcima koji nam stižu iz prirode. Svojoj koži možemo da pomognemo i unosom plodova koji su trenutno aktuelni poput citrusa bogatih bioflavonoidima kao grupacijom polifenola kod biljaka, a odgovorni su za jačanje kapilara i formiranje kolagena u vezivnom tkivu. Dunje su naročito korisne zbog visokog procenta sluzi,  dok njihove semenke  neguju i vlaže kožu, te regulišu proces prirodnog hidriranja. Poznato je da su jabuke izvor zdravlja jer sadrže  pektin, amino-kiseline, masti, belančevine i dekstrozu. Pored toga, njihov sastav čine i brojni minerali – kalijum, fosfor,  natrijum i gvožđe, kao i vitamin B1. Nepravedno zapostavljena mušmula puna je vitamina C, kalcijuma i magnezijuma. Više o značaju unosa voća za lepotu, zdravlje  i kvalitet kože saznajte ovde.

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi