Foto: privatna arhiva

Dejan Jelača: Samo za muškarce koji znaju šta hoće

Život na relaciji Beograd – Njujork za poznatog glumca Dejana Jelaču svojevrsna je prilika da pomeri tradicionalne balkanske okvire kada je u pitanju svakodnevna nega i briga o lepoti. Savremen muškarac koji je siguran u sebe, svestan je značaja fizičkog izgleda i potrebe njegovog unapređenja. Biti negovan, atraktivan i doteran u Njujorku je naprosto aksiom, dok se na našim prostorima muškarci tek u poslednje vreme otvaraju ka drugim vidovima nege koji ne podrazumevaju samo tuširanje i brijanje.

Uspešnog glumca, autora i voditelja emisije „30 minuta“ na ART kanalu, imali smo prilike da gledamo u serijama Priđi bliže, Zaboravljeni umovi Srbije, Porodično blago, Zvezdara,The Blacklist, Blue bloods, Elementary, Orange is the new black. Zapažene uloge ostvario je i u filmovima Zaboravljeni, Plačka trezora, Distance, The life, 22 Jump Street, Blossoms of Fight, American rouge. Sa nama je podelio male tajne koje ga čine privlačnim, zadovoljnim i ispunjenim muškarcem koji zna šta želi.

Svedoci smo opšte potrebe za lepom pojavom. Kako ti to postižeš?

Smatram da je kvalitetan san ključ svežeg i odmornog izgleda. Kako bih u svim životnim oblastima bio na visini zadatka, jako mi je važno da se zdravo hranim. Uspešno se odupirem lošim životnim navikama koje su prisutne na svakom koraku. Pošto je stres sveprisutan i katkad je teško zadržati fleksibilnost i smirenost, pokušavam da ga savladam posebnim ritualima koji mi prijaju. Povučem se u prirodu gde uspevam da uspostavim sklad tela i uma, šetnja pored reke me relaksira i opušta, a more i plaža vraćaju izgubljenu energiju. Balans svakako utiče na lepotu kože i ukoliko je narušen, prvi znaci starenja brzo postaju vidljivi. Iako je unutrašnja snaga veoma bitna za fizički izgled, ona često nije dovoljna. Zato se svom licu i telu posvećujem onoliko koliko imam vremena, a kako godine prolaze, moja nega postaje intenzivnija, što je potpuno prirodno. Pored krema i preparata za revitalizaciju koji odgovaraju specifičnim potrebama moje kože, prija mi piling koji briše sivilo i licu vraća sjaj i svežinu. Za moj posao je to od izuzetne važnosti i svako ko se nalazi ispred kamere to vrlo dobro zna.

U čemu je tajna tvoje dobre kondicije? 

Za moj izgled zaslužna je dobra genetika. Iako nisam sklon gojaznosti, izbegavam masnu hranu i gazirane sokove. Trudim se da jedem dosta voća i žitarica, mada mi poslovne obaveze ponekad to ne dozovoljavaju. Kada primetim neki kilogram viška , počinjem sa detoksikacijom jer ništa ne prepuštam slučaju. Oslobađanje od štetnih materija metabolizma shvatam kao obavezni korak ka vitalnosti i mladolikosti. Tada pijem više tečnosti i jedem dijetalnu hranu. Odlazim na masažu nekoliko puta nedeljno i ona mi pomaže da uklonim posledice napornih snimanja. S obzirom na tempo života i radne zadatke koji su svakim danom brojniji, ne uspevam da se redovno bavim nekom fizičkom aktivnošću. Kao nekome ko je trenirao karate i odbojku i zna važnost sporta, to mi jako nedostaje. Zato ponekad iskoristim lepo vreme kada ne snimam i sa svojim prijateljima vozim bicikl. Pobornik sam iskrenih prijateljstava, kvalitetnih odnosa i pozitivnog okruženja koje krepi i dušu i telo. Svako lično zadovoljstvo se neminovno oslikava i na licu, zar ne?

Njujorčani su oduvek slovili za stilizovane muškarce istančanog ukusa. Koliko se zapravo posvećuju svojoj lepoti?

Mislim da svaki muškarac treba da vodi računa o sebi. Moj posao zahteva od mene da posvećujem puno pažnje svom izgledu. Muškarci u Njujorku vole da izgledaju lepo i negovano. Koriste kreme protiv bora bez ikakvih predrasuda, zatežu telo i odlaze na liposukciju kako bi uvek bili u formi. Finansijska situacija je presudna koliko će Njujorčanin voditi računa o svom izgledu. Neki od njih su spremni da daju čitavo bogatstvo da bi izgledali mladoliko.

Da li se sa savremenim imperativima lepote muškarca gubi na njegovoj muževnosti?

Nikako . Odbijam i ne želim da verujem u tu priču. Ta fama da su kozmetički saloni i estetski centri samo za dame , odavno je prošlost. Muškost se gradi i čuva vrednostima i stavovima te je ne treba dovoditi u pitanje ako se muškarac neguje i vodi računa o sebi. Naravno, u svemu treba imati meru, pa tako i u konzumiranju svega što nam se svakodnevno plasira u medijima. Najvažnije je ostati dosledan sebi i ne pokleknuti pred najezdom agresivnih reklama koje garantuju večnu mladost. Živeti zdravo, imati pozitivan pogled na svet, raditi posao koji te zaista ispunjava i koristiti male trikove u očuvanju prirodnog izgleda –to je formula za prijatnu pojavu koja zrači samopouzdanjem.

Tekst: Ivana Gavrilović Stanković
Foto: Privatna arhiva

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi