Svaka žena je lepa kada pronađe sebe

Ako bismo se na trenutak vratili u prošlost i podsetili pesme „Ogledalce, ogledalce“ koju je Suzana Mančić otpevala sa nepunih osamnaest godina i na našu scenu stupila kao prva multimedijalna ličnost sa željom da ispita svoje, ali i hrabro pomeri granice šou – biznisa, onda se tema sklada unutrašnje i spoljašnje lepote, pravilne nege i očuvanja mladolikosti nameće sa razlogom. Sa našom sagovornicom koja  se može pohvaliti vedrim duhom, pozitivnim pogledom na svet, aktivnim stilom života i različitim vidovima poslovnih angažmana kao što su  muzika, voditeljstvo,  pisanje i gluma, razgovarali smo o tome šta jednu ženu čini lepom, zašto je vreme najskuplji resurs koji ne treba trošiti na pogrešne ljude i stvari i kako se pravim stavom čuva jedinstvenost koja očarava.

Putujemo zato što su udaljenost i raznolikost tajni osveživači kreativnosti. Kada stignemo kući, ona je i dalje ista. Ali nešto unutar našeg uma se promenilo i upravo je to ono što čini razliku. Imali ste prilike da posetite različite zemlje i susretnete se sa lepotom žena na mnogim prostorima. Gde su žene najlepše?

Budući da sam skoro celu deceniju živela u Moskvi, imala sam mogućnost da vidim na koji način Ruskinje održavaju svoj ten svežim, kako uspevaju da očuvaju vitku figuru i šta zapravo čini  njihov izgled gracioznim – u teatru, na pijaci, u metrou, one neobično zrače posebnom odmerenošću koju nisam zapazila u drugim zemljama. Uvek doterane u elegantnoj odeći, sa urednom frizurom i nalakiranim noktima, redovno odlaze na kozmetičke tretmane i svoj porcelanski ten brižljivo čuvaju noseći šešire i leti i zimi. Praktikuju svakodnevnu fizičku aktivnost i izbalansiranu ishranu koja je bazirana na voću, povrću, ribi i morskim plodovima. Ono što mi se posebno dopalo kod njih jeste jasno definisanje prioriteta  – da biste bili srećni, ali i ljudi koji vas okružuju i sa kojima delite život, prvenstveno se treba posvetiti vlastitom biću, sopstvenim potrebama i očekivanjima. Jer, samo zadovoljni, ispunjeni i ostvareni, bićete dobri i sebi i drugima. Kratak boravak na Kipru pamtim po prvim borama koje su nastale usled vrućeg vetra i klime koja mi nikako nije odgovarala, dok Rusija u svakom smislu zauzima značajno mesto u mom životu zato što sam se tamo ostvarila kao majka, ali isto tako naučila sam dosta toga o sebi, počela  da osluškujem svoje želje i usvojila izuzetno korisne navike koje i danas primenjujem.

Kako počinje jedan vaš dan?

U novi dan ulazim sa osmehom u ogledalu dok se umivam ledenom vodom koja podstiče cirkulaciju i čini da koža bude zategnuta i blistava. Potom sledi nanošenje hidratantne kreme jer mi je koža suva i sklona perutanju. Dok se posvećujem jutarnjoj nezi lica, volim da se u pozadini čuje muzika koja me inspiriše i da osetim snažan miris sveže kafe. Polako budim svoja čula i razmišljam o svim dnevnim obavezama koje me očekuju, poslovnim susretima, ali i druženjima sa prijateljima. Rado odlazim na gradske događaje, promocije i snimanja emisija, tako da sa posebnom pažnjom biram prikladnu odevnu kombinaciju i adekvatnu šminku.

Različite studije su potvrdile da se sa šminkom žene osećaju bolje, pored toga što izgledaju lepše. Šta Vi mislite o tome?

Moja ljubav prema šminkanju potiče još iz detinjstva. Oduvek sam volela boje i vešto eksperimentisala sa njima. Moj stil šminkanja vremenom se menjao i prilagođavao aktuelnim trendovima, ali ono što je ostalo jeste moj stav da je  licu potrebno sasvim malo boje da deluje sveže i odmorno. U sećanju čuvam lik svoje majke koja je uvek bila doterana, našminkana, pedantna i otmena.  Ona me je uputila u sve prednosti domaćih maski i hranljivih sastojaka koji dolaze direktno iz prirode. Verujem da karakter na licu daju obrve, oblik usana i oči i upravo to i ističem. Od oca sam nasledila potrebu da budem nezavisna i hrabro  koračam kroz život uprkos svim teškoćama, da strateški razmišljam i  muški branim svoje principe. Kao aktivni sportista sa stažom od dvadeset godina, uspela sam u serijalu „Tvoje lice zvuči poznato“ da izvedem i te kako zahtevne koreografije koje su za mene bile veliki izazov. Ubeđena sam da naše telo sve pamti – kako naše odgovorno ophođenje prema njemu, tako i bilo kakvo zanemarivanje. Zbog aktivnog životnog stila limfna drenaža, redovna šetnja i lagana masaža mi prijaju, kao i vežbe sa ličnim trenerom. Pravilno držanje i  uspravna fiziologija ženi pružaju gracioznost, privlačnost, šarm – kada su telo, um i emocije usklađeni, ona tada pleni rafinisanom lepotom.

U kojoj meri jaka scenska šminka utiče na kvalitet kože i kakva su vaša dosadašnja iskustva s obzirom na to da Vaš posao zahteva besprekoran izgled pred kamerama?

Što se tiče jake scenske šminke, smatram da ne postoji uska veza sa prevremenim starenjem jer puder hidrira kožu i štiti je od spoljašnjih faktora kao što su UV zračenje ili  zagađenje. Nekada je samo jedan potez u šminkanju  dovoljan da žena dobije lepši izgled. Šminka je često način na koji sebe predstavljamo drugima. Neretko je samo omiljena nijansa ruža potrebna da poboljšamo svoje raspoloženje, zar ne? Zato verujem da je važan korak u nezi kože temeljno skidanje šminke pre spavanja budući da se u toku noći koža regeneriše i oporavlja od svih spoljašnjih, ali i unutrašnjih štetnih uticaja. Pravilnim uklanjanjem šminke preveniramo pojavu finih linija, nadutosti  i tamnih kolutova oko očiju, omogućavamo koži da diše i iskoristi sve nutrijente iz kozmetičkih preparata koje koristimo u svakodnevnoj nezi. Bilo je situacija kada sam u tu svrhu koristila maslinovo ulje kao prvu pomoć i to se u mom slučaju pokazalo kao odličan beauty trik.

Često ističete da ste hedonista i da zaista uživate u dobrom zalogaju. Kako uspevate da odolite primamljivim poslasticama i uprkos jakoj želji održite željenu figuru?

Još kao devojka bila sam van okvira idealnih proporcija tela koji se tada zagovarao, a to je izražena mršavost i manekenska figura. Kao žena sa oblinama, prkosila sam standardima koji se i danas promovišu i prihvatila sebe kao nekoga ko uživa u sopstvenom telu. Godinama nisam jela hleb i čokoladu, pa sam samim tim svoju liniju održavala uz svesno odricanje i samodisciplinu. Obožavam mediterantsku, kinesku, ali i tradicionalnu kuhinju. Vremenom sam postigla ravnotežu između svoje  ljubavi  prema hrani i želje da kontrolišem težinu. Ponekad sebi dam oduška i tada uživam u šnenoklama –  potom sledi rigorozna dijeta. To je moj život.  Da je drugačije, bila bih nestvarna, a ovako sam samo zgodna. (smeh)

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi