Zašto je PRP tretman toliko popularan?

Iako žele da izgledaju lepo, negovano i atraktivno, sve veći broj žena ipak insistira na prirodnom izgledu. Kompliment da deluju sveže i odmorno svakako utiče na njihovo samopouzdanje i lično zadovoljstvo, a pri tom se nisu morale odreći svoje autentičnosti. Eri predimenzioniranih usana i zaleđenog lica nazire se kraj i pripadnice lepšeg pola se vraćaju prirodi. U prilog tome govori i činjenica da je podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom jedan od najpopularnijih tretmana poslednjih nekoliko godina.

U potrazi za lepotom i eliksirom mladosti, estetska medicina neprekidno pronalazi različite načine za rešavanje problema na koži. Pojedine procedure koje se godinama efikasno primenjuju u određenim medicinskim granama uspešno se mogu preneti u sferu antiageinga. Tako je PRP (Platelet Rich Plasma) metoda koja se zasniva na upotrebi sopstvene krvne plazme za regeneraciju, spontano našla svoju primenu u estetskoj medicini poslednjih desetak godina, iako se već decenijama koristi u fizijatriji, rehabilitaciji, implantološkoj oblasti stomatologije i kardiologiji. Za kratko vreme stekla je neverovatnu popularnost upravo zbog toga što se podstiču prirodni procesi u organizmu koji su zaduženi za revitalizaciju kože. Plazma obogaćena trombocitima prava je riznica dobrih činilaca za regeneraciju. Naime, ona sadrži proteine, hormone i hranljive supstance koje pomažu tkivu da se obnovi. Trombociti koji se izoluju iz plazme sadrže brojne faktore rasta koji podstiču proliferaciju fibroblasta, a samim tim i stvaranje kolagena i elastina. Dovode do formiranja novih krvnih sudova, ćelijske deobe u vezivnom tkivu i povećanja ekstraćelijskog matriksa čiji je osnovni sastojak hijaluronska kiselina.

Ovaj tretman je pogodan za osobe koje nisu zagovornici nekih drugih vidova podmlađivanja i koje imaju strpljenja da isprate postepeno poboljšanje svoje kože, jer on svakako ispunjava glavnu svrhu estetske medicine, a to je trajanje podmlađenosti. Ukoliko nisu pristalice hijaluronskih filera, za njih se može pripremiti „prirodni filer“ koji nastaje fibrinskim zgušnjavanjem. Zahvaljujući njemu postiže se volumen, a faktori rasta se otpuštaju u dužem vremenskom periodu. Zato se na rezultate čeka više nedelja, pa i meseci, ali efekti mogu potrajati nekoliko godina. Tekstura i kvalitet kože se vidno poboljšavaju, kolutovi oko očiju postaju manje vidljivi, a bore su znatno ublažene. Zapažen uspeh ova metoda ostvaruje i u rešavanju problema strija, ožiljaka, posledica foto-starenja, a najvažnije je to što nema nikakvih alergijskih i imunoloških reakcija s obzirom na to da se koristi sopstvena krv. Za rejuvenaciju šaka i podsticanje rasta nove kose ova procedura može biti najbolja opcija anti-age stručnjaka u izboru tretmana. Preporuka je da se uradi tri do pet tretmana na mesec dana, a da se jednom ili dvaput godišnje ponovi postupak.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi