3 razloga zašto su fileri omiljen anti-age tretman

Popularizacijom ideje o unapređivanju kvaliteta života i antiaginga poslednjih godina podiže se svest o važnosti zdravlja, nege i vitalnosti

U tom pravcu su i usmerene procedure estetske medicine koja se za razliku od standardne, bavi zdravim osobama i njihovom potrebom da nadograde sebe u estetskom smislu. Uz jedinstven pristup i detaljnu pripremu, blagovremeno se mogu predvideti tok i ishod određene intervencije.

1. Hijaluronski fileri su apsolutno bezbedni

Nekada su korišćeni preparati na bazi kolagena životinjskog porekla, ali danas su isključivo zasnovani na hijaluronskoj kiselini, pa je alergijska reakcija svedena na minimum. Hijaluronska kiselina je supstanca koja se već nalazi u našem organizmu, ali se vremenom njena količina smanjuje usled starenja, UV zračenja, zagađenja i drugih faktora. Kako bismo sačuvali svež i odmoran izgled, u estetskoj medicini poslednjih godina primenjuju se hijaluronski fileri, tj. sterilni prozirni gel koji sadrži hijaluronsku kiselinu pružajući čvrstinu i elastičnost koži jer poseduje izuzetnu sposobnost vezivanja vode.

2. Fileri su odlični “punjači” bora

Zahvaljujući činjenici da vezuju molekule vode, hijaluronski fileri utiču na održavanje optimalnog tonusa i hidrataciju tkiva neutrališući opasno dejstvo slobodnih radikala. Efekti popunjavanja nazolabijalnih, marionetskih bora, jagodica, usana i brade vidljivi su odmah, mada pojedini rezultati zavise i od pojedinačnog odgovora organizma pacijenta. Iskren razgovor i poverenje su temelj kvalitetnog odnosa sa klijentom. Na taj način se prepoznaju potrebe i problemi pacijenata kojima uvek treba ponuditi optimalno rešenje. Samo tako se gradi odnos zasnovan na razumevanju i uzajamnom poštovanju i potvrđuju profesionalizam, odgovornost, briga o bezbednosti, komforu i zadovoljstvu krajnjeg korisnika.

3. Efekti tretmana su odmah vidljivi

Trajnost hijaluronskih filera kojima se popunjavaju bore i remodeluje lice, zavisi od aktivnosti hijaluronidaze, tj. enzima koji već postoji u našem organizmu i razlaže postojeći hijaluron. Na isti način će razložiti i ubrizgani hijaluron koji se primenjuje u procesu podmlađivanja. Tako kod nekih osoba on može trajati i duže od dve godine , naročito u zoni nosa, jagodica i brade, dok kod drugih opstane svega nekoliko meseci.

Takođe, veoma je bitno mesto na kome je ubrizgana supstanca, dubina, ali i vaskularizacija. Ne treba zanemariti ni uticaj spoljašnjih činilaca kao što su visoke temperature, sunčanje u solarijumu i izlaganje dejstvu radio-frekvenci usled kozmetičkih tretmana. Eskstremne razlike u temperaturi takođe utiču na trajnost hijaluronskih filera, ali i njihova gustina i sastav nisu ništa manje važni. Kako su na tržištu prisutni različiti preparati sumnjivog porekla, treba biti oprezan pri odabiru i opredeliti se za one koji su registrovani i klinički ispitani zato što samo oni garantuju sigurnost i visok kvalitet uz ekspertizu doktora kome ste poklonili svoje poverenje.
Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi