Hijaluronski fileri i unikatnost – da, moguće je

“Kada se rukovodite postulatom da je manje više i u svom radu sledite i pratite – sklad, red i umerenost, onda ne postoji bojazan da prilikom neinvazivnog podmlađivanja pacijent izgubi unikatnost. Estetska impresija jeste relevantna, ali samo ukoliko je u korelaciji sa preventivnim i korektivnim tretmanima koji unapređuju kvalitet života, vitalnost i očuvanje mladolikog izgleda” smatra dr Nenad Stanković, spec. kozmetologije, injektor, mentor i edukator visokog medicinskog kadra u primeni nehirurških procedura koji je svoja znanja i veštine usavršavao širom sveta.

Hijaluronski fileri – sinonim za prirodan izgled

Društvene mreže i mediji igraju veoma snažnu ulogu u oblikovanju i doživljavanju lepog kao estetske kategorije, te je neosporan njihov uticaj na formiranje mišljenja, stavova i odluka konzumenata sadržaja kao što su fotošopirane fotografije, prikazivanje idealnih proporcija tela i lica kreiranog prema modelu neke slavne ličnosti čime se zasigurno gubi autentičnost u iluziji savršenstva koje ne postoji. Naime, određenim estetskim procedurama kao što je aplikovanje hijaluronskih filera, zaista se efikasno mogu korigovati i ublažiti bore, te fine linije oko očiju, usana i brade. Specijalnim formulacijama ovih preparata uspešno se ističu jagodice, linija donje vilice i dorzum nosa. I sve to može delovati veoma prirodno, tako da niko ne primeti veliku promenu, već samo konstatuje osveženost, odsustvo umornog pogleda i efekat prijatne podmlađenosti. Da bismo postigli ovakve rezultate, veoma je bitno pratiti savete svog stručnjaka koji je edukovan za izvođenje ove intervencije u ordinaciji uz pridržavanje svih normi u pogledu upotrebe registrovanih i bezbednih proizvoda kako bi zdravlje pacijenta bilo na prvom mestu.

Koliko traje tretman hijaluronskim filerima?

U zavisnosti od regije u koju treba ubrizgati filer, ali i individualne osetljivosti pacijenta, mogu se koristiti stomatološka anestezija, anestetička krema ili led, što direktno utiče na trajanje čitavog postupka. Tako je za popunjavanje podočnjaka potrebno izdvojiti svega 15 minuta, dok je za redefinisanje lica sa akcentom na konturing ponekad potrebno izdvojiti i 1h. U svakom slučaju, reč je o komfornom, sigurnom i bezbednom tretmanu za koji nije neophodan poseban oporavak, a moguća pojava crvenila, otoka i hematoma je prolaznog karaktera. Svakako se nakon izvedene intervencije ne savetuje fizička aktivnost, kao ni boravak na bazenu, odlazak u saunu i solarijum, čime se mogućnost razvoja eventualnih komplikacija svodi na minimum.

Kada treba ponoviti tretman?

Zanimljivo je da se svakom narednom korekcijom aplikuje manja doza hijalurona budući da se izvesna količina materijala zadržava na mestu ubrizgavanja. Kada se radi o popunjavanju i konturisanju usana, korekciji nazolabijalnih, pušačkih i marionetskih bora, te izraženih površinskih linija, zbog tipa preparata koji su ređi, preporuka je da se postupak ponovi nakon nekoliko meseci do godinu dana. Sa druge strane, za naglašavanje jagodica, brade, linije donje vilice i nosa, zbog veće gustine proizvoda, tretman se ponavlja tek nakon 2 godine.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman