Intenzivna nega kože posle letovanja

Najpoznatiji grčki lekar i utemeljivač kliničke medicine Hipokrat, otkrio je lekovita svojstva morske vode posmatrajući njeno delovanje na rane koje bi tako brže zarastale, infekcija bi se smanjivala, a bol nestajao. Morska voda duboko prodire u našu kožu i time omogućava pozitivno dejstvo minerala i elemenata u tragovima. Kupanje u moru podstiče razmenu materije i oslobađanje od toksina ne samo kada je reč o koži i vezivnom tkivu, već i čitavom organizmu. Dokazano je da morski vazduh i voda krepe naše telo i dušu, a da nam sunčanje osim lepog tena, obezbeđuje i vitamin D koji je važan kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje. Zahvaljujući svim dobrobitima boravka na moru, sa godišnjeg odmora vraćamo se puni pozitivne energije, radnog elana i vedrog raspoloženja koji nam pomažu da lakše otpočnemo sa novim svakodnevnim obavezama i aktivnostima.

Sunčanje je zdravo, ali…

Usled prekomernog izlaganja suncu, koža je sklona perutanju, boranju i dehidrataciji, te joj je neophodno omogućiti dodatnu negu. Čak 90% zadebljanja, fleka, bora i različitih nepravilnosti izazvano je UV zracima i dejstvom slobodnih radikala. Koža nakon mora deluje umorno, beživotno, iritirano, a često dolazi i do pucanja kapilara. Sve ove promene posledica su štetnog uticaja sunčevih zraka koji oštećuju DNK kože, te ćelije postaju disfunkcionalne i prestaju sa proizvodnjom kolagena i elastina. S obzirom na to da je veoma važno uspostaviti ravnotežu masnoće i vlažnosti, kvalitetne kreme bogate hranljivim sastojcima za vraćanje sjaja i svežine koži predstavljaju odlično rešenje.  Važno je istaći da kožu treba dobro hidrirati i dubinski hraniti kako bismo sačuvali njenu elastičnost i mekoću. Za njenu lepotu, preporučljivo je i pridržavanje zdravih životnih navika, prvenstveno ishrane bazirane na voću i povrću, žitaricama i mlečnim proizvodima jer se na taj način poboljšava regeneracija ćelija i čuva preplanuli ten koji je dobijen postepeno i na zdrav način.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – sprat 5, stan 29,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi