Kako negovati kožu uz hemijski piling?

Dugotrajno izlaganje sunčevim zracima ne dovodi samo do povećanja pigmentnih promena na koži, nego i do smanjenja njene elastičnosti, dehidriranosti i pojave bora. Ako ste primetili ove znakove fotostarenja, u nastavku pročitajte naš  predlog  za oporavak kože posle letovanja.

Šta uzrokuje fleke i isušenost kože?

Nakon izlaganja suncu koži je neophodna intenzivnija nega. Preplanula koža vremenom  bledi i umesto da zadrži  bronzanu boju, deluje isušeno i na njoj se mogu uočiti tamne mrlje. Pored novih borica i postojeće su sve vidljivije. Koža se peruta, gubi elasticitet i tonus, a kapilari su sve izraženiji. Sve ove promene posledica su štetnih sunčevih zraka, koji oštećuju DNK kože, čime ćelije postaju disfunkcionalne i prestaju sa sintezom kolagena i elastina. Stoga je koži posle leta potrebna dodatna nega kako bi se regenerisala, a ten zablistao i u jesenjim danima. Najvažniji zadatak u prelaznom periodu godine jeste  uspostaviti balans vlažnosti i masnoća u koži i tretirati nastale promene i oštećenja. To se može postići hemijskim pilingom.

Kako izgleda tretman?

Sa prvim jesenjim danima poželjno je uraditi lagani hemijski piling na bazi glikolne, limunske, mlečne, salicilne i kodžik kiseline koji uspešno rehidrira epidermis, uklanja  površinski sloj kože bez izraženog perutanja i ljušćenja, a normalna pH vrednost kože se ponovo uspostavlja. Kako bi se omogućila efikasnija apsorpcija hranljivih i hidratantnih sastojaka poželjno je osloboditi se površinskog sloja kože koji je odgovoran za sivkast ten i umoran izraz. Uklanjanje mrtvih ćelija nije jedina svrha pilinga s obzirom na to da se njegovom primenom mogu rešiti određeni problemi poput dehidratacije, finih bora, neujednačene teksture, proširenih pora, hiperpigmentacija i posledica fotostarenja. Površinski hemijski piling voćnim kiselinama deluje u epidermalnoj regiji sa stimulacijom dubljih slojeva i njegova prednost se ogleda u činjenici da kombinacija različitih kiselina ima sinergično dejstvo na rešavanje navedenih indikacija.  Proces traje oko pola sata, nije potrebno dodatno vreme za oporavak i već sutradan, kada prođe crvenilo, možete se našminkati.

Koliko tretmana je potrebno?

Reč je o „lunch time“ tretmanu koji modernoj ženi pruža priliku da se istog trenutka vrati svojim unapred isplaniranim aktivnostima s obzirom na to da osim prolaznog crvenila, piling nema propratnih reakcija. Tretman se može ponoviti više puta u zavisnosti od stanja kože i izvodi se na 7 dana. Krema sa zaštitinim faktorom je obavezna,  naročito nakon tretmana kako bi se novi, podmlađeni sloj kože adekvatno negovao i zaštitio. Sada je pravi trenutak za bogate i hidratantne kreme, biljna ulja i serume koji dubinski obnavljaju i učvršćuju kožu. Ne zaboravite da preparate za negu treba prilagoditi vremenskim uslovima i različitim   potrebama kože.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi