5 taktika za brzo vraćanje u rutinu nakon odmora

Ako vam je teško da se posle letovanja puni elana vratite svojim radnim obavezama, znajte da niste jedinstven slučaj. Podočnjaci, umoran izgled i bezvoljnost mogu odati utisak da se niste dovoljno odmorili i da vam je potrebno vreme da se uspešno vratite u svakodnevnu rutinu. Evo nekoliko saveta kako da sa lakoćom dočekate novi dan i spremno krenete u nove poslovne poduhvate:

1. Odredite uzrok umora

Za početak, veoma je važno odrediti uzrok umora koji vas prati zbog prebrzog tempa života i gustog dnevnog rasporeda. Žene su zbog potrebe da se ostvare u različitim životnim ulogama naročito izložene umoru i treba da budu posebno obazrive kako opterećenost, nezadovoljstvo i konstantna psihička napetost ne bi poprimili oblik takozvanog hroničnog umora. Zato je lista prioriteta prvi korak do postizanja ličnog zadovoljstva i stabilnog unutrašnjeg stanja. Nega lica, tela, duha i uma mogu da vas vrate u balans koji vam je i te kako potreban.

2. Uživajte u šetnji

Iako ste dosta vremena proveli na suncu tokom letovanja, nastavite sa laganom šetnjom kako biste svom organizmu obezbedili dovoljnu količinu vitamina D i pauzu na poslu iskoristite za osnaživanje imuniteta i pripremu tela za hladnije jesenje dane. To će vam pomoći da razbistrite misli, vratite u sadašnji trenutak lepe uspomene sa mora i sa osmehom nastavite sa planiranim aktivnostima.

3. Podelite posao

Kada poslovne zadatke podelite na partije, bićete bolje fokusirani i veća je verovatnoća da ćete započeto završiiti do kraja. Kako ne biste ušli u zamku prezauzetosti koja često ne daje pozitivne rezultate, prihvatajte manje obaveza kako biste se postepeno privikavali na obavljanje dužnosti. Podela kućnih obaveza i angažovanje cele porodice ne samo što će vam pružiti olakšanje, već i priliku da sa svojom familijom provedete ostatak  vremena u druženju, zajedničkom hobiju ili omiljenoj društvenoj igri.

4. Okružite se zanimljivim ljudima

Ako na  rokove i ustaljene dnevne obaveze ne možete puno uticati, na svoje okruženje i te kako možete. Birajte društvo koje vas ne zamara, iscrpljuje i dodatno troši.  Vedri, veseli i radoznali ljudi su inspiracija i svojim pozitivnim pogledom na svet šire dobre vibracije. Izbegnite socijalni stres i precizno odredite šta je ono što vam oduzima energiju, a šta pruža. Budite spremni da kažete NE osobama, stvarima, prilikama i okolnostima koji vam ne prijaju i jasno postavite granice.

5. Posvetite se sebi

Godišnji odmor nam je svima neophodan da obnovimo energiju dok radimo ono što nam tokom godine nedostaje, zar ne? Na taj način osećamo se oslobođeni od pritiska i to nam omogućava nov pogled na stare probleme i daje snagu da se lakše nosimo sa  predstojećim izazovima. O sebi treba da brinemo tokom cele godine, a to možemo postići ako uvrstimo zdrave životne navike, posao koji volimo i ljude u čijem nam je društvu prijatno u listu najvažnijih prioriteta, uz obavezan odmor koji regeneriše celo naše biće. Uz kvalitetnu negu dodatno ćemo  zablistati zadovoljni, ostvareni i ispunjeni u svom mikrokosmosu koji smo skrojili po sopstvenoj meri.

Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi