Prolećni detoks u borbi protiv COVID – a 19

Nakon duge zime, teške hrane i odsustva fizičke aktivnosti, važno je uspostaviti balans u organizmu, pa je proleće pravo vreme za detoksikaciju.

Međutim, ovo proleće je nešto drugačije i od nas zahteva ne samo pojačanu brigu o sopstvenom zdravlju poštovanjem higijenskih mera u borbi protiv pandemije virusa COVID – 19, nego i ograničeno kretanje, promenu životnih navika, rad od kuće, raspoređivanje prioriteta i prilagođavanje novonastaloj situaciji kako bismo sačuvali vlastito, ali i zdravlje drugih ljudi. Sa druge strane, s obzirom na to da dosta vremena provodimo u izolaciji, bilo bi dobro da ga iskoristimo pametno – u prilici smo da brzu hranu zamenimo kuvanom, sirovom i svežom; umesto energetskih pića punih šećera koja su nam samo prividno pomagala da izvršimo sve obaveze u roku, tu je topla voda sa limunom koji izbacuje otrove iz našeg tela pružajući mu snagu da se izbori sa nakupljenim štetnim materijama.

Biljni čajevi od rastavića, koprive i kukuruzne svile, utiču na izlučivanje viška tečnosti iz organizma, a samim tim i toksina, tako da na miru i bez žurbe možemo uživati u šoljici toplog čaja. Čajne mešavine šumskih plodova, pored toga što su jako ukusne, veoma povoljno utiču na naš nervni i imuni sistem, što je u ovim okolnostima od izuzetnog značaja. Vitamini i minerali su jako bitni u sintezi antitela koja su odgovorna za imunološki odgovor organizma. Iako je vanredno stanje, dostupna nam je zdrava hrana koja obiluje vitaminima, pa tako ćemo sa šargarepom, bundevom i lisnatim povrćem uneti vitamin A koji jača imunitet, poboljšava rad srca i usporava starenje. Vitamin C koji deluje u borbi protiv infektivnih agenasa možemo pronaći u limunu, kiviju, mandarinama, pomorandžama, paprici i brokoliju. Vitamin B koji blagotvorno utiče na nerve, smanjuje stres i napetost, postoji u žitaricama, hlebu sa celim zrnom i kvascu.

Ne zaboravite ni na oligoelemente koje najčešće unosimo suplementima jer ih u hrani ima prilično malo, ali ih ipak možemo naći, kao na primer cink u orasima, pasulju, morskim plodovima i brazilskom orahu. S proleća inače osećamo pad energije, malaksalost i umor, a njihov uzrok je neretko deficit gvožđa kojim obiluju kakao, suve kajsije, suve šljive, soja, sočivo i tamnozeleno povrće. Pored zdrave, lagane i izbalansirane ishrane, u vreme izolacije imamo vremena i za umerenu fizičku aktivnost i jednostavne vežbe koje će dodatno uticati na detoksikaciju organizma. Odgovornost je svakako na nama. Nesumnjivo je u pitanju polaganje ispita kada je reč o savesnosti, solidarnosti i humanosti, ali ako ostanemo prisebni, trezveni i prihvatimo svoje strahove, sačuvaćemo fizički i psihički integritet, emocionalnu stabilnost i racionalnost. Zdravlje, na prvom mestu.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi