Svetski dan čistih ruku

Svi ćemo se složiti da je zdravlje nešto najdragocenije što imamo i zato ga treba brižljivo čuvati, stoga bi bilo dobro početi od pravilnog pranja ruku toplom vodom i sapunom kojim se preveniraju različite infekcije ( zarazna žutica tipa A, dijareja, enterobijaza, dizenterija, dečija paraliza, trbušni tifus), a budući da su usta tranzitorni put prenosa i ulazna vrata zaraze, od izuzetnog je značaja podsetiti se situacija kada je pranje ruku obavezno.

Svaki put kada pripremamo hranu, bitno je oprati ruke pre i posle korišćenja namirnica, naročito sirovog mesa. Podrazumeva se da taj postupak treba ponoviti i pre obroka, ali i nakon njega. Savetuje se da u toku prehlade kada imamo problema sa kašljem i kijanjem, posebnu pažnju posvetimo još intenzivnijem pranju ruku kako ne bismo širili infekciju na druge. U slučajevima obrade poderotina, rana i posekotina, takođe treba biti prilično obazriv i higijenu održavati na visokom nivou. Bespredmetno je govoriti o tome da se nakon upotrebe toaleta i iznošenja smeća te direktnim kontaktom sa njim, detaljno peru ruke. Nije retkost da se druženje sa kućnim ljubimcima pretvori u zabavu i pri tom se pranje ruku smetne s uma. Međutim, ta loša navika se može negativno odraziti na sveukupno zdravlje. Zato se redovnim trljanjem celih šaka i prostora između prstiju bar 20 sekundi štitimo od eventualnih bolesti vodeći računa i o drugima koji bi našim neodgovornim postupanjem postali potencijalno zaraženi, a samim tim i prenosioci infekcije.

Naš stručni tim će vas na konsultativnom pregledu uputiti u osnove pravilne higijene i izaći u susret vašim željama i očekivanjima kada su u pitanju lepota i zdravlje.

Cenovnik tretmana Pogledajte cene naših tretmana Pozovite nas Zakažite svoj tretman

UVEK DOSTUPNI ZA
SVA VAŠA PITANJA

Ako imate pitanje ili vam je potreban savet, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, email-a ili online obrasca, a naš tim će vam sa zadovoljstvom odgovoriti u što kraćem roku.

KONTAKT PODACI

E-mail: info@estera.rs
Mobilni: +381 66 378 372
Mobilni: +381 66 EST ERA

Ili popunite online kontakt formu

Kontakt forma
Da li znate šta je za “Esteru” najveći uspeh? Vaš osmeh!

Radno vreme

Od ponedeljka do petka
12:00 – 20:00

Lokacija

ESTERA
Bokeljska 7 – Sprat 2, stan 4,
Beograd-Vračar

Lokacija na Google mapi